Monday 12 October 2015

Als er een kamer in het huis is waar je je fantasie op kunt uitleven dan is het wel de kinderkamer. Er is ongelooflijk veel varieteit aan kinderkamer decoratie dus logisch dat je niet weet waar je moet beginnen en wat je moet kiezen.  Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal kinderkamer decoratie ideeën die leuk, comfortabel en inspirerend zijn op een rijtje gezet. En het mooiste is dat je geen proffesioneel klusser hoeft te zijn en geen geldboom in de tuin hoeft te hebben.



Tip 1. Kinderkamer lampjes.

het mag dan wel geen carnaval zijn maar een string / koord van kleine ledlampjes aan de muur in desnoods alle kleuren geeft een gezellige feestelijke sfeer op de kinderkamer.

Tip 2. kinderkamer schoolbord

Hang ergens in de kinderkamer een zwart schoolbord op waar het kind naar hartelust op kan tekenen en schrijven. Leuk, stimulerend en leerzaam.

Tip 3. Behang kinderkamer

Zoek een lekker druk behangetje en behang kinderkamer 1 muur. Als de kinderkamer witte muren heeft en verder niet te druk is het leuk om juist een muur een erg druk behang kinderkamer te geven. 

Tip 4. Poppenhuis

Poppenhuizen bestaan als sinds menenheugenis. Maar wie zegt dat je er een hoeft te kopen? transformeer een boekenkastje handig in een poppenhuis met wat washi tape. vind ieder meisje leuk!  En natuurlijk kan dat poppenhuisje net zo goed een brandweer kazerne, politiebureau of kasteel zijn.

Tip 5. haal buiten binnen

Kinderen spelen graag binnen en buiten.  Haal buiten naar binnen en maak bijvoorbeeld een schommel aan het plafond of een teken een kinkelpad op de vloer.

Tip 6. kinderkunst.

Maak samen met je kind een mooi schilderij. Hang deze niet zomaar op maar doe de tekening in een prachtige lijst en hang deze aan de muur. Prachtige kinderkamer decoratie liefst wel op een rustig behang kinderkamer.

Tip 7. beschilder antiek.

Als u of iemand anders nog een oude houten stoel, boekenkastje, of tafeltje heeft staan ben dan creatief en verf deze samen met je kind in prachtige kleuren. Doet ‘t altijd goed op de wat modernere kinderkamer.

Tip 8. Kinderkunst

Koop een aantal lijsten en lijst een aantal tekeningen van je kindje in. Geef ze een mooi plekje aan de slaapkamermuur. Het voegt echt wat persoonlijkheid toe aan de kinderkamer en je kindje voelt zich er ook nog eens trots en goed bij. De kunstwerkjes kunnen vervolgens gemakkijk vervangen worden door nieuwe tekeningen van je kindje. Prachtige kinderkamer decoratie!

Tip 9. Opbergruimte

Creeër genoeg opbergruimte in de vorm van kastjes of kisten of bakken waar het kindje zelf gemakkijk bij kan. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker zelf boeken of speelgoed kan pakken en opbergen. Als het even meezit scheelt het je ook nog eens een hoop werk J

No comments:

Post a Comment